پی آر پی PRP چیست؟ و هزینه آن چقدر است

توسط سعید احمدی
پی آر پی PRP چیست؟ و هزینه آن چقدر است

پی آر پی یا پلاسما درمانی (PRP) روشی صد در صد طبیعی است که با استفاده از اجزای خون خود بیمار برای تحریک و نوسازی بافت‌های آسیب دیده در مناطق صورت، گردن، سر و سینه، دست‌ها و بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این روش مقداری از خون بیمار گرفته می‌شود و توسط کیت‌های ویژه‌ای پلاکت آن جدا شده و غنی می‌گردد، سپس این پلاکت غنی تزریق می‌شود.
پلاکت‌ها حاوی انواع محرک‌های رشد می‌باشند.

امروزه این روش برای تحریک رشد مو، کلاژن سازی و از بین بردن چروک‌ها، زخم بستر و زخم‌های دیابتی، جراحی‌ها، آرتروز و…. استفاده می‌شود.

پی آر پی PRP چیست؟

پی آر پی نامی اختصاری از درمان با «پلاسمای غنی از پلاکت» یا «Platelet-Rich Plasma» است. برای اینکه بتوانیم درمان PRP را توضیح بدهیم، اول باید بدانید که پلاسما و پلاکت چه هستند.

خون بدن از 2 بخش کلی تشکیل‌شده است:

هماتوکریت: این بخش شامل سلول‌های خونی مانند گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌ها است.

پلاسما: بخش زمینه‌ای و مایع خون که شامل آب و مواد محلول در آن مانند پروتئین‌ها، مواد معدنی، مواد غذایی و … است.برای درمان پی آر پی، ابتدا مقداری خون از بازوی شما گرفته می‌شود.

این مقدار تقریباً برابر با خونی است که برای آزمایش خون در آزمایشگاه از شما دریافت می‌شود؛ یعنی حدود ۱۰ تا ۲۰ میلی‌لیتر. نمونه‌ی خون شما درون دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. در این دستگاه با چرخش سریع و بر اساس نیروی گریز از مرکز، بخش‌های مختلف خون جدا می‌شوند.

درنهایت محلولی به‌دست می‌آید که غنی از پلاکت‌های خونی است. احتمالاً با نقش اصلی پلاکت‌ها که لخته کردن خون و جلوگیری از خونریزی است، آشنا هستید. علاوه بر این، پلاکت‌ها نقش بسیار مهمی در فرآیند بهبودی و ترمیم آسیب‌های بافتی دارند.

بعد از جداسازی و آماده‌سازی محلول PRP، آن را به پوست شما تزریق می‌کنند. با ورود محلول به ناحیه‌ی دچار مشکل، عامل‌های رشد از پلاکت‌ها آزاد می‌شوند. این عامل‌ها سه عملکرد مهم انجام می‌دهند:

  • باعث تحریک تشکیل کلاژن می‌شوند. پروتئین کلاژن به‌نوعی سیمان بافت‌های شما است.
  • باعث تشکیل عروق خونی جدید می‌شوند.
  • باعث ساماندهی و تقسیم سلول‌ها می‌شوند

پی آر پی مو چطور انجام میشود

ابتدا نمونه خون به مقدار مورد نیاز از فرد گرفته می‌شود. سپس با استفاده از کیت های حاوی ژل جداکننده و دستگاه سانتریفیوژ، پلاکت‌ها جدا شده و آماده تزریق می‌شوند. قبل از تزریق می‌توان به محل کرم بی‌حس کننده مالیده تا درد کمتر حس شود.

تزریق پی آر پی مو با وسیله خاصی بنام مزوگان صورت می‌گیرد.

این وسیله این قابلیت را دارد که مقدار و عمق تزریق را به‌دقت تنظیم نموده و در نتیجه از تزریقات با عمق و مقدار نامناسب جلوگیری کرده مانع از هدر رفتن پی آر پی تهیه شده می‌گردد.

سوزن‌هایی که در این روش از آنها استفاده می‌شود فوق العاده ظریف هستند بطوریکه این کار با حداقل درد انجام می‌شود.

پی آٰر پی مو

کاربردهای  پی آر پی

پلاکت درمانی یا PRP استفاده‌های بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

رشد مو
پزشکان از تزریق پی آر پی به پوست سر برای کاهش التهاب پوست و توقف ریزش مو استفاده می‌کنند.

یکی از راه‌های درمانی ریزش مو با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنی در خانم‌ها، تزریق PRP است که باعث افزایش ضخامت و تراکم موها می‌شود.

کاشت مو
در کاشت مو، پی آر پی به صورت تزریق یا اسپری برای ناحیه‌ی گیرنده‌ی مو استفاده می‌شود. به این ترتیب فرآیند جای‌گیری گرافت‌ها در پوست سر با سرعت بیشتری انجام شده و زخم‌های کوچک ناحیه‌ی گیرنده نیز زودتر بهبود می‌یابد.

همچنین اگر احتمال ایجاد اسکار برای بیمار وجود داشته باشد، پی آر پی تا حد خوبی این خطر را برطرف می‌کند.اگر رشد موهای شما بعد از کاشت مو ضعیف باشد، می‌توان از PRP برای بهبود آن استفاده کرد.

پی آر پی چه مزایایی دارد

چون در روش پی آر پی PRP به غیر از پلاکت خون خودتان از هیچ ماده خارجی استفاده نمی‌شود، ایمن‌ترین روش درمانی در دنیا شناخته شده است.

به دلیل این که این ماده از خود بیمار گرفته می‌شود، بنابراین امکان انتقال بیماری یا عوارض ناشی از ورود جسم خارجی در بدن مانند عفونت، پس زدن بافت، و حساسیت وجود ندارد.

  • به هیچ وجه خطراتی از قبیل ایجاد تومور در آن وجود ندارد.
  • اثرات آن می‌تواند تا حدود یک سال باقی بماند.
  • با توجه به وجود انواع آنتی بادی‌ها در پلاسما به‌عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می‌کند.

عوارض پی آرپی چیست

چون در درمان پی آر پی از پلاکت‌های خودتان استفاده می‌شود، معمولاً شاهد بروز عوارض جانبی نیستیم. مواردی نظیر ایجاد حساسیت، درد یا خونریزی در محل‌های تزریق از عوارض محتمل این درمان هستند که البته نادرند.

بیشتر افرادی که PRP انجام می‌دهند، می‌توانند بلافاصله بعد از درمان، به انجام کارهای روزمره‌ی خود مشغول شوند.

هر چند وقت یکبار پی آر پی انجام دهیم

پيش از 30 سالگی:
تزريق پی آر پیPRP در اين سنين به صورت ساليانه، جهت پيشگيری از پيری زودرس پوست توصيه می شود. در اين سنين، به دنبال تزريق مکرر پی آر پی PRP ديده شده که ميزان پيری پوست به ازای هر ده سال افزايش سن، در شرايط مطلوب بيش از 3 تا 4 سال نبوده است.

در سنين 30 تا 40 سالگی:
تزريق پی آر پی PRP به صورت 6 ماه يک بار در اين سنين، همراه با به کارگيری ساير روش های جوان سازی، روش مطلوبی است. علت اين است که در اين سنين، شروع خطوط و چين و چروک های ريز در پوست صورت اتفاق می افتد و تزريق  PRP به طور جدی جهت درمان و جلوگيری از پيشرفت آن ها تأثيرگذار خواهد بود.

در سنین 40 تا 50 سالگی:
در این سنین، تزریق  PRP برای سه جلسه به فاصله 3 ماه از یکدیگر در شروع جوان سازی پوست لازم است و سپس، در صورت پاسخ‌دهی مطلوب بعد از این سه جلسه، انجام  PRP به صورت سالیانه روش نگه‌دارنده خوبی خواهد بود.

در سنين بالای 50 سال:
از آن جايی که در اين سنين، پلاکت ها ممکن است دارای کارايی مطلوبی جهت کمک به جوان سازی پوست نباشند، توصيه می شود که ابتدا مشاوره ای دقيق با پزشک در خصوص صحت و سلامت پلاکت های بيمار و نيز، ارزيابی تعداد مطلوب اين سلول های ارزشمند در خون وی انجام شود و سپس در مورد استفاده از اين روش همراه با روش های ترکيبی ديگر، مانند:

بوتاکس تراپی، ژل تراپی، تزريق چربی، مزوتراپی و مراقبت های دوره ای پوستی همراه با دارودرمانی قوی بر روی پوست وی، تصميم گيری گردد.

توجه: با وجود این که جهت جوان‌سازی پوست در سنین مختلف، می‌توان بر طبق پروتکل‌های فوق عمل کرد، ولی بعضی منابع، بدون توجه به سن، انجام تزریق پی آر پی PRP را در سه نوبت، یعنی یک بار در بدو مراجعه، یک بار دو ماه بعد از اولین مراجعه و یک بار نیز چهار ماه بعد از اولین مراجعه لازم دانسته و سپس تکرار این تزریق سه گانه را به صورت سالیانه توصیه نموده‌اند.

ترکیب پی آر پی با دیگر درمان های زیبایی صورت

به دلیل قابلیتی که PRP در تحریک سلول‌ها به تکثیر و ساخت عروق خونی دارد، علاوه بر اینکه به‌تنهایی انجام می‌شود، معمولاً با سایر روش‌های درمانی نیز به‌صورت ترکیبی بکار می‌رود.
درمان‌هایی که به‌طور معمول با PRP تلفیق می‌شوند عبارت‌اند از:

ساب سیژن

حین ساب سیژن بافت تخریب میشود و بیشترین میزان نتیجه گیری از ترکیب با PRP در این روش است.

پی آر پی به ساخت سریع تر و بیشتر سلولهای جدید کمک میکند و با تحریک ساخت عروق ریز ماندگاری بافت ظریف تشکیل شده را بیشتر میکند.

سابسیژن

تزریق نخ کلاژنساز

در این روش بهترین زمان PRP حین تزریق نخ میباشد ولی حتی پس از گذشت دوماه نیز نتایج کلاژنسازی بطور چشمگیری بیشتر است.

لیفت با نخ

اگر پس از لیفتینگ با نخ به‌ویژه در طی یک ماه اول، از تزریق پی آر پی در محل نخ‌های کاشته شده استفاده شود، به سرعت کلاژن سازی و نیز حجم کلاژن ساخته شده خواهد افزود.

تزریق چربی

سلول های چربی را می توان باPRP مخلوط و سپس در محل های مورد نظر تزريق نمود.

اين اقدام موجب تحريک رگ سازی شده و به دنبال آن، منجر به زنده ماندن سلول های چربی و پيوند خوردن آن ها با بافت های اطرافشان می شود.

با این عمل، ماندگاری نتايج درمان، 2 تا 3 برابر افزايش يافته و نتايج حاصله زيباتر و ماندگارتر میگردد.

کاشت مو

موهای برداشت‌شده از سر که باید درجاهای خالی کاشت شوند، در مدت‌زمانی که در خارج از بدن آن‌ها قرار داشته، در داخل سرم نرمال سالین نگه‌داشته شده است.

که اگر به‌جای این محلول، از پی آر پی PRP تهیه شده از بیمار استفاده شود، ماندگاری موهای کاشت شده در آینده بسیار بیش‌تر خواهد بود.

هم‌چنین، انجام تزریق پی آر پی PRP به‌صورت دوره‌ای، در محل موهای کاشت شده درگذشته، می‌تواند به ماندگاری آن‌ها کمک روزافزونی بنماید.

میکرونیدلینگ

حین میکرونیدلینگ میلیون‌ها کانال ریز در سطح پوست ایجاد می‌شود که معمولاً از پخش داروی مزوتراپی روی کانال‌ها استفاده می‌شود.

ولی تحقیقات اخیر نشان داده که استفاده از پی آر پی بجای مزوتراپی نتایج درخشان‌تری در نتیجه کار داشته است.

میکرونیدیلینگ

مراقبت های بعد از پی آر پی چیست

  • موضع تزریق‌شده تا ۴۸ ساعت شسته نشود
  • استفاده از کرم ضد آفتاب و اجتناب از تابش مستقیم آفتاب به مدت ۲ هفته
  • استفاده از کرم نگه‌دارنده روز و شب
  • استفاده از عینک آفتابی.

قیمت پی آر پی در ایران

prp صورت برای جوان سازی و بستن منافذ باز پوست 250 هزارتومان میباشد.

با سایر روش های زیبایی آشنا شوید.   صفحه زیبایی

مطالب دیگر را ببینید

ارسال دیدگاه