مصاحبه اختصاصی با نغمه کیومرثی طراح موفق ایرانی

توسط سعید احمدی
مصاحبه اختصاصی با نغمه کیومرثی طراح موفق ایرانی

‎نغمه كيومرثي یکی از طراحان پیشرو در صنعت پوشاک زنانه‌ی ایران است. او از کودکی شیفته‌ی نقاشی و طراحی بود و زمان زیادی طول نکشید تا تصمیم بگیرد که می‌خواهد در چه حرفه‌ای فعالیت کند. او طراحی لباس را از کودکی تا به امروز دنبال کرده است. طراحی را از پنج سالگی شروع کرد، گلدوزی را در دوازده سالگی آموخت و خیلی سریع شروع به یادگیری مفاهیم مد و طراحی لباس کرد. سرانجام در سال ۲۰۰۳ اولین خط شال و مانتوی خود را راه اندازی کرد.

او یک طراح نسل سوم از میراث چند هزار ساله‌ی کشورش، ایران، است که در احياي پارچه‌هاي دستبافت ،نقش‌ها، فرمهاي اسليمي ، باز نگري در طرحهاي ايراني در طراحی‌ پست مدرن او ديده می‌شود. نغمه‌کیومرثی در مسیر تبدیل به یک نام بین‌المللی برند خود را در كشور آلمان به ثبت رسانيد و مجموعه‌ی طراحی‌هایش در بسياري از كشورهاي اروپايي و امارات متحده عربي به نمايش در آمده است.

خانم کیومرثی چه عاملی شما رو به سمت دنیای طراحی لباس کشاند

از کودکی به نقاشی عشق میورزیدم و به دلیل اوقات فراغت زیادی که با مادربزرگم داشتم و او خیاط حاذقی بود یکی از قشنگترین بازیهایمان این بود که من به تصویر میکشیدم و او میدوخت. در۱۲ سالگی گلدوزی با دست را آموزش دیدم و اغلب اوقات لباسهای طراحی شده خودم را میپوشیدم و مورد تحسین قرار میگرفتم و اینجا آغاز علاقه من به فشن و طراحی لباس بود.

در طی سالهایی که داشت سپری میشد من قصد داشتم برم به هنرستان اما به دلایل شخصی نشد که این کار رو انجام بدم و تصمیم گرفتم کسب و کار دیگری انجام بدم، اما در کنار اون همیشه لباس‌های خودم رو طراحی میکردم. اما سال 81 یا 82 بود که به صورت حرفه‌ای قدم در مسیر طراحی لباس گذاشتم و 40 قطعه‌ای که در اون سال طراحی کردم در مدت 2 ساعت به فروش رسید و همین امر یک انگیزه کامل به من داد.

‎از نظر شما چه چیزی یک لباس را زیبا و منحصر به فرد می‌کند و کدام سبک‌های طراحی الهام‌بخش شما هستند

به نظر من چیزی که بیشتر از آنچه که باید یک لباس را زیبا و منحصر به فرد کند، جدا از اجرای درست در برش و دوخت، مفهوم و نوع استفاده آن برای بیننده است. سبکهای پست مدرن و تلفیق و کانسپچوال آرت همیشه برای من الهام بخش هستند.

مسیر طراحی لباس در ایران به چه صورت است و آیا با دیگر کشورها متفاوت است

مصاحبه اختصاصی با نغمه کیومرثی طراح موفق ایرانی

به نظر من بله متاسفانه! و در ادامه دلیلش رو خواهم گفت. با احترام به تمام طراحان لباس در ایران باید گفت که مسیر طراح لباس شدن در ایران بسیار راحت است، چون بسیاری از بانوان سرزمینم دوست دارند به این حرفه ورود پیدا کنند و با بررسی چند طرح کپی از پلتفرم هایی مانند پینترست، لباس‌هایی رو تولید میکنند و این عمل باعث میشه تا بازار از طرح‌های کپی اشباح شود.

اینجاست که دیگر شاهد ظهور خلاقیت و ایده و طرح‌های جدید نیستیم و تنها به بازار لطمه وارد میشود. ما در بخش‌هایی مانند، طراح لباس بچه‌گانه، کفش، لباس مردانه بسیار ضعیف کار کردیم، چون از دیدگاه من این صنعت به طراحان بیشتری با تخصص مشخص در این حوزه نیار دارد.

در نهایت باید گفت که: دانشجویانی که در این رشته فارغ التحصیل میشوند و به من مراجعه میکنند، شاهد این هستم که یا اعتماد به نفس لازم برای ورود به بازار کار رو ندارند، یا باید توسط طراحان شناخته شده حمایت شوند تا کارهایشان دیده شود و یا اینکه دانش اصلی رو از دانشگاه کسب نکردند و دانشگاه خروجی مناسبی ندارد، که من این رو یکی از مشکلات مهم در صنعت فشن ایران میبینم.

طراح لباس نیاز به تحصیلات آکادمیک دارد یا صرفا استعداد کفایت میکنه

برای طراح لباس شدن قطعا به هر دو نیاز دارید چون این ها مکمل یکدیگر هستند. در کنار این دو مورد، دیدن کلکسیون طراحان شناخته شده دنیا و طراحی‌های خوب، تمرین و ممارست و اجازه آزمون و خطا دادن به خود، برای کسب تجربه و رفع خطاها است، چون ما قرار نیست توسط همه افراد جامعه تایید بشیم و تنها هدف ما ارتقا کیفیت کاری خودمان است. متاسفانه اکثرا قصد دارند برای اینکه سریع تایید شوند از طراحی‌های تکراری و پر استفاده بهره ببرند و همین باعث شده تا خلاقیت از بین برود.

‎فرآیند طراحی از ایده اولیه تا خلق نهایی چگونه است

قبل از هر طراحي به اين فكر ميكنم كه چه پيامي را ميخواهم با طرح‌هایم به مخاطب منتقل کنم و چه كسي قرار است آن لباس را بپوشد. جالبه بدونید هميشه كلمه يا موضوعي است كه برايم الهام بخش است و با توجه به آنها رنگها و برشها را ميبينم و اجرا ميكنم و این بسیار برای من لذت‌بخش است.

‎بزرگترین چالش و بزرگترین دستاورد به عنوان یک طراح لباس چه بوده است

از دیدگاه خودم بزرگترين چالش من به عنوان طراح لباس هميشه تهيه مواد اوليه و پارچه خاص بوده تا بهترین کیفیت را به مخاطب خودم ارایه بدهم. اما در مورد سوال بزرگترين دستاوردم باید عنوان کنم که شاید اجرا و انتقال مفهوم طرح‌هایم به مشتريانم به عنوان بزرگترین دستاوردم قلمداد میشود.

‎چگونه لباس را با توجه به شخصیت و نیازهای فردی مشتری طراحی می‌کنید

براي اجرا و طراحی این نوع لباس برای مشتريان خاص معمولا با توجه به شناخت كاركتر و استايل مشتري و علاقه‌مندی‌های اون شخص من کارم رو آغاز میکنم، چون میدونم مشتری خاص من به چه چیزی علاقه‌مند است. اما برای مراجعه‌کنندگان جدید همیشه زمان صرف میکنم و با پرسش سوالات مشخص، تمامی ایده‌آل شخص رو در نظر میگیرم و دست به طراحی میزنم.

‎چه توصیه‌ای به کسانی دارید که می‌خواهند طراح لباس شوند

شعار من همیشه این بوده که: خودتون باشيد و از اجراي ايده هاي جدید و در کنار اون از تاييد نشدن توسط دیگران نترسيد. شما باید اجرا كنيد حتي اگر مورد تاييد عموم نباشيد و همین امر باعث میشود تا به اصل و ايده خاص خود دست پیدا کنید. چيزي كه شما را از بقيه طراحان جدا ميكند “امضاي خاص” شما است.

برای آغاز کار طراحی لباس چه مقدار سرمایه نیاز است

خب نمیشه این رو به صورت دقیق گفت چون به اندازه و حجم کسب و کارتون بستگی داره و به عنوان مثال اگر کسب و کار کوچکی باشه برای آغاز کار آنچان سرمایه زیادی نیاز ندارد. در ضمن به دست آوردن بازار هدف و علایق مردم و همچنین بازار هدف از موارد بسیار مهم این کار است.

‎به عنوان شخصی که در هفته مد میلان کالکشن ارایه داده شرایط ارایه کالکشن در کشورهای دیگر به چه صورت است

اصولاً روند كار در سطح بين المللي كار آساني نيست و استاندارد بالا، كانسپت و اجراي خاص محصول حرف اول را جدا از هزينه هاي بسيار زيادي كه برای طراح لباس به همراه دارد، ميزند. اين كه بتوانید بين طراحان بين المللي حرفي براي گفتن داشته باشيد كار ساده اي نيست و به سالها تجربه نیاز دارد چون طراحان بین‌المللی با توجه به امکانات و شرایط و تجهیزات اجرایی که در اختیار دارند بدون شک شرایط بهتری دارند.

‎مدلهایی که در فشن شو هفته مد میلان استفاده کردید به چه صورت انتخاب شدند؟و آیا معیارهای خاصی مد نظرتون بود


با توجه به ارائه كلكسيونم (گلهاي باغ شاه عباس ) ترجيح من بر آن بود كه از همه نژادها در مدلهايم استفاده شود. مثل گلها كه از لحاظ فرم و رنگ متنوع و زيبا هستند. من حتي در اين كلكسيون از مدلهایی با نژاد زردپوست و سرخ پوست داشتم كه نتيجه نهايي براي خودم بسيار لذت بخش بود. ايده اين كلكسيون از دوران صفوي و برشهاي لچك و ترنج گلها در فرشهاي ايراني گرفته شده بود که در نهایت به عنوان یک مجموعه فاخر ارایه شد.

هزینه مدل برای فشن شو چه مقدار بود و این هزینه ها چطور پرداخت میشوند

باید خدمت شما عرض کنم که هزينه بسیار زيادي هم براي اجرا و هم براي شركت در اين فشن شو پرداخت شد که با توجه به مقايسه ارزش دلار و ريال باید بدانید که هزینه هنگفتی بوده و نمیتوانم به صورت دقیق به آن اشاره کنم.

مطالب دیگر را ببینید

ارسال دیدگاه