مدل فردی است که نقشی را برای نمایش یا تبلیغ محصولات تجاری “(“به ویژه لباسهای مد در نمایشهای مد”)” بر عهده دارد یا به عنوان کمک بصری برای افرادی که آثار هنری خلق میکنند یا برای عکاسی ژست میگیرند.
اگرچه مدلها عمدتاً زن هستند، اما در این حرفه مدلهای مرد نیز فعالیت دارند. در حوزه مد و فشن شاخههای بسیاری وجود دارد که در این مطلب قصد داریم در مورد مدلینگ چیست و معیارهای انتخاب مدل زن و مرد کدامند، صحبت کنیم پس تا پایان با ما همراه باشید.
صنعت مد به دستههایی تقسیم میشود که مدلینگ لباس نیز جزو همین دستهها محسوب میشود. در رأس این صنعت! “مد بالا” قرار دارد که برندهای تجاری و طراحان لباس طراحیها و لباسهای گرانقیمت خود را به کمک مدلهای لباس به نمایش میگذارند.
انتخاب مدلینگ
در مدلینگ مدلهایی با انواع سن و سایز حضور دارند که بر اساس ذهنیت طراح کالکشن انتخاب و تعیین میشوند. اگر شما علاقهمند به مدلینگ لباس هستید، مهم است که جایگاه و خصوصیات ظاهری خود را بشناسید. داشتن انتظارات و اهداف واقعبینانه باعث میشود که کمتر ناامید شوید و به سمت مسیر صحیح هدف گام بردارید.
درک مناسب از پتانسیل و ویژگیهای خود و تطبیق آن با معیارهای جهانی مدلینگ باعث میشود تا، شما مسیر درستی را
طی کنید و در نهایت یک تصمیم ایده آل در مورد ورود به صنعت مدلینگ داشته باشید.
مدلینگ چیست و تاریخ مدلینگ را بدانید
مدلینگ به نمایش گرایشها به کمک لباس و با استفاده از سوژههای انسانی (مدل فشن) اشاره دارد که نمایش باند مد، جزو همین نمایشها محسوب میشود. عکس بیلبوردها و مجلات مد و تبلیغات تجاری نیز بخشی از مدلینگ فشن هستند.
در قرن هفدهم، لباسهای پرطرفدار با استفاده از عروسکهای چوبی برای زنان ثروتمند در شهرهای بزرگ اروپایی فرستاده میشد تا آنها را به خرید مدل لباسهای محبوب ترغیب کند.
قرن هجدهم اولین مجلات مد که برای پوشش درباریان سلطنتی خلق شدند آغاز بکار کردند. در بین همین اتفاقات عکاسی مد در سال 1840 شکل گرفت و جایگزین طراحیهای دستی شد.
در سال 1850، چارلز ورث با تشویق همسرش برای پوشیدن طراحیهای او، استفاده از مدلهای زنده برای فروش لباس را رایج کرد و برای اولین بار در جهان در سال 1914 نمایشگاه مد شیکاگو میزبان مدلها شد.
مدل فشن کیست
یک مدل فشن از ظاهر و خصوصیات طبیعی خود برای فروش کالا یا خدمات استفاده میکند. او معمولاً در محیطهای تبلیغاتی، از جمله جلسات عکاسی، استودیوهای ضبط ویدیو و مکانهایی که نمایشهای مد زنده در باند را نمایش میدهند، کار میکند.
سایر محیطهایی که یک مدل فشن حضور دارد عبارتاند از: فروشگاههای تخصصی، فروشگاههای خرده فروشی، نمایشگاههای تجاری بوتیکها مزونها و… اشاره کرد.
مدلی که بتواند طیف وسیعی از مخاطبین، که شامل سنین، سبکها و شخصیتهای مختلف است را بهطور متقاعدکنندهای پوشش دهد، میتواند بازار پذیری قابل توجهی داشته باشد و به پیشرفت او منجر شود.
برای ورود به مدلینگ چه باید کرد
برای مدل فشن شدن یا مدلینگ معمولاً هیچ آموزش رسمی لازم نیست. با این حال، خرید پکیج آموزشی مدلینگ معتبر، شرکت در کلاسهای طراحی مد، رقص، هنر یا نمایشهای تئاتر ممکن است به یک مدل مشتاق مزیت رقابتی بیشتری بدهد.
حضور در آژانسهای مدلینگ نیز میتواند برای شخص علاقهمند به مدلینگ مناسب باشد اما در حال حاضر در ایران کمی شرایط آموزش آژانسهای مدلینگ متفاوت است و ما را از مرکز و راه صحیح دور خواهند کرد.
این پیشنهاد مجله ایران مدلینگ برای شماست
از برنامههای آموزشی یوتوب استفاده کنید و با عکس گرفتن ویژگیهای خود را به تصویر بکشید و در رسانههای اجتماعی منتشر کنید تا بازخورد و واکنش دیگران را نسبت به فعالیت خود ببینید و مطمئن باشید اگر پتانسیل این حرفه را داشته باشید موفق خواهید شد.
درآمد مدل در ایران
این بخش با توجه به گفتههای مدل مشهور ایران که در مصاحبه اختصاصی با مجله ایران مدلینگ حضور داشتند منتشر شده است.
ابی قصیری یکی از مشهورترین مدلهای ایران در پاسخ به سؤال ایران مدلینگ در مورد میزان دستمزد در ایران گفت: در واقع داخل ایران خیلیها هستند که مجانی کار میکنند، اما اگر بخوام سقفشو بهتون به گم که بعضیها این مبلغ رو برای یک آفیش روزانه میگیرند، ۱۵ میلیون تومان هستش.
البته اگر بیلبورد باشه که قیمتش بیشتره، اما آفیش روزانه از مجانی شروع میشه تا ۱۵ میلیون تومان هست. این نکته رو اضافه کنم که متأسفانه خیلی از همکارها با رقمهای خیلی پایین کار میکنند، که به نظر من میتونن خیلی حرفهایتر به این قضیه نگاه کنند، اما متأسفانه خیلیها به دید تفریح بهش نگاه میکنند، تا یک شغل.
این دیدگاهها مطمینا مناسب این شغل نیست و به خاطر همین گفتم مدلینگ در ایران به صورت حرفهای دنبال نمیشه، ولی خب دوستانی هم هستند که دستمزدهای خوبی میگیرند.
همچنین میتوانید دستمزد و درآمد مدلها در کشورهای آسیایی و اروپایی را در لینکهای مشخص شده ببینید و درآمد آنها را با ایران مقایسه کنید.
مدلهای زن چقدر درآمد دارند
مد یکی از معدود صنایعی است که مدل های مرد به اندازه زنان درآمد ندارند. گزارش شده است که
درآمد مردان 75 درصد کمتر از زنان است زیرا صنعت مد به طور معمول زنانه است و به همین علت زنان درآمد بیشتری دارند. نرخ دستمزد و درآمد مدلهای زن با توجه به میزان تجربه و سوابق همکاری افزایش می یابد.
میزان درآمد مدلهای زن در ایران به نوع برند و سوابق همکاری شما بستگی دارد اما به طور معمول زنان برای آفیش چند ساعته 400 هزار تومان دریافت میکنند.
معیارهای جهانی و بین المللی برای بانوانی که قصد دارند مدل رانوی شوند
قد این افراد باید از 173 سانتی متر تا 183 سانتی متر باشد و برای وزن معیاری مشخص نشده است! اما وزن مدلهای بین المللی معمولا بین 50 تا 59 کیلوگرم است و هرچه تناسب اندام بهتری داشته باشند بدون شک احتمال همکاری افزایش میابد.
سن افرادی که قصد دارند وارد حرفه مدلینگ شوند و به خصوص در قسمت رانوی فعالیت کنند از سن 16 سالگی تا 21 سالگی تعیین شده است.
معیارهای جهانی و بین المللی برای آقایانی که قصد دارند مدل رانوی شوند
معیارهای بین المللی قد مدلینگ برای مردان در کشورهای مختلف کمی متفاوت است اما اکثریت این معیارها از 183 سانتی متر تا 191 سانتی متر است.
همچنین سایز کمر این افراد باید 26 تا 32 اینچ و سایز سینه 36 تا 40 اینچ باشد. علاوه بر معیارهای مدلینگ باید تناسب اندام و میزان عضلانی بودن شخص نیز بررسی شود.
1 دیدگاه
[…] منبع: ایران مدلینگ […]