روانشناسی رنگ در مد و فشن

توسط سعید احمدی
روانشناسی رنگ در مد و فشن

احساسات می ‌توانند بر رنگ‌‌هایی که برای لباس‌هایمان انتخاب می کنیم، تاثیر گذار باشند و روانشناسی رنگ توضیح می دهد که چگونه رنگ ها بر ادراک و رفتار انسان ها تأثیر می گذارند. شما می خواهید رنگ‌هایی را برای طرح های لباس و زیبایی برند مد انتخاب کنید که احساساتی را که می خواهید مشتریان شما احساس کنند، برانگیزد. در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با روانشناسی رنگ در مد و فشن آشنا سازیم.

رنگ قرمز در مد و فشن

به خاصر دارا بودن طولانی‌ ترین طول موج در بین رنگ‌ ها، یک رنگ غالب محسوب میشه. یک رنگ محرک و سرزنده که نشان از صمیمت داره.
در عین حال، میشه اون رو رنگی سخت‌گیرانه و پرخاشگر تلقی کرد.

هنگام طراحی و استایل، وقتی می ‌خواهید جلوه‌ ای در لباس‌ خودتون ایجاد کنید که ترکیبی از قدرت و صمیمت رو منتقل کنه، از قرمز استفاده کنید. همچنین رنگ قرمز روشن توجه دیگران رو میتونه جلب کنه و مردم این رنگ رو با انرژی، حرکت و هیجان مرتبط می ‌دانند.

رنگ آبی در مد و فشن

به طور معمول از رنگ آبی به عنوان بهترین رنگ برای مصاحبه یاد میشه، چون اعتماد به نفس و اطمینان‌ پذیری رو به همراه داره؛ پس میتونید برای طراحی لباس و یا استایل های رسمی از آبی و سرمه‌ای استفاده کنید.

در مطالعه ای که توسط دانشگاه بریتیش کلمبیا در خصوص تاثیر رنگها انجام شد به این نتیجه رسیدند که سایه‌ های تیره رنگ آبی، آرامش ‌بخش هستند و رنگ آبی اغلب با هوش، اعتماد، کارآمدی و آرامش همراه می باشد. برندهای مد از آبی برای تبلیغ محصولات قابل اعتماد استفاده می کنند.

رنگ زرد در مد و فشن

زرد یک رنگ محرک تلقی میشه که از نظر روانشناسی فعالترین رنگ است. این رنگ روحیه و عزت نفس رو بالا میبره و رنگ اعتماد به نفس و خوش‌ بینی است. رنگ زرد تولید سروتونین در مغز رو افزایش میده که به افزایش روحیه فرد منجر میشه. برندهای مد از زرد برای تبلیغ مجموعه تابستانی خود استفاده می کنند.

رنگ صورتی

صورتی با زنانگی، لطافت و گرما همراه است. رنگ صورتی روشن اغلب به دختر عاشق نسبت داده میشه و برای زنان بالغ، سایه‌ های ملایم ‌تر و ظریف ‌تر صورتی، جذابیت بیشتری دارند و نشان ‌دهنده زنانگی هستند. برندهای مد از این رنگ برای هدف قرار دادن زنان در کمپین های لوازم آرایشی و لباس زیر استفاده می کنند.

رنگ سبز

خب همونطور که میدونید رنگ سبز آرامش بخشه و برای چشم خوشایند و مطلوب محسوب میشود. از طرف دیگه، میتونه نشان ‌دهنده رکود باشه و در صورت ‌استفاده نامناسب در استایل، ملایم و خسته کننده به نظر میاد. ذات دلپذیر رنگ سبز از رابطه آن با طبیعت نشات میگیره که آرامش و رضایت رو به ارمغان میاره.
برندهای مد برای تبلیغ محصولات دوستدار محیط زیست خود از رنگ سبز استفاده میکنند.

رنگ مشکی

این رنگ در روانشناسی رنگ در مد و فشن با زرق و برق و پیچیدگی همراه است. گفته میشه که این رنگ تمام انرژی رو جذب میکنه و شخصیت شما رو کاملا در بر میگیرد.

کارن هالر میگه: طبق تحقیقاتی که انجام‌ شده، رنگ سیاه به عنوان شاخصی از اعتبار، قدرت، جدیت و هوش شناخته میشه و به همین دلیل در بسیاری از دانشگاه‌ های اروپا، لباس فارغ التحصیلی به رنگ سیاه است.
افرادی که ترجیح می دهند لباس مشکی بپوشند، افرادی بلندپرواز، هدفمند، اما حساس هستند. آن ها احساسی هستند، اگرچه اغلب سعی می‌کنند آن را پنهان کنند. برندهای مد از رنگ مشکی برای تبلیغ بهترین محصولات خود استفاده می کنند.

مطالب دیگر را ببینید

ارسال دیدگاه