عقدنامه تفاهم همکاری مشترک بین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در محل این اتحادیه با حضور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس مریم پور شهابی و دکتر لیلی حبیبی معاون دفتر برنامهریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار و مشاور امور بانوان و خانواده معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت و ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه برگزار گردید.
این تفاهمنامه که در تاریخ ۱۷ مرداد به امضای طرفین رسید، بهمنظور همکاری مشترک در راهاندازی رسته طراحان لباس، توسعه، بهبود فضای اقتصادی فرهنگ و هنر، حمایت از کسب و کارهای نوین بر اساس بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، ترویج و اعتلای فعالیتهای علمی و دانشگاهی با چشماندازی معطوف به آینده تمدن ایرانی اسلامی، به جهت ارتقاء سطح کمی و کیفی تولید پوشاک ایرانی تنظیم گردیده است.
مریم پور شهابی ضمن ابراز امیدواری از همکاری اثربخش طراحان و تولیدکنندگان در راستای این تفاهمنامه اظهار داشت: طبق این تفاهمنامه و دستورالعملهای اجرایی آن که پیوست همین تفاهمنامه میشود، طراحان با معرفی کارگروه مد و لباس میتوانند بهصورت قانونمند به فعالیت خود ادامه دهند. طراحان علاقهمند نیز میتوانند به دبیرخانه کارگروه مراجعه کرده و با دریافت معرفینامه به اتحادیه پوشاک تهران مراجعه و نسبت به اخذ جواز صنفی طراحی خود اقدام نمایند.
شیرازی در خصوص نحوه ارتباط طراحان و تولیدکنندگان و سایر شرایط صدور پروانه افزود: در ابتدا حداقل میبایست ۱۰۰ طراح مجوز صنفی طراحی را از اتحادیه با همکاری کارگروه دریافت نمایند و سپس نیز پس از گذراندن دورههای آموزشی و آزمون بر اساس تواناییهایشان رتبهبندی شوند. طراحان پس از رتبهبندی توسط وزارت صمت و اتحادیه به واحدهای صنفی و کارخانجات صنعتی معرفی میشوند.
شرایط اختصاصی عضویت در رسته صنفی طراحی لباس که با حداقل احراز یکی از ۷ شرایط ذیل امکانپذیر است، اعلام شد:
۱- دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط
۲- دارا بودن گواهینامه آموزشی از مؤسسات مورد تأیید کارگروه مد و لباس
۳- داشتن حداقل ۲ اثر دارای نشان شیما (شناسه یکپارچه ملی مد و لباس ایران)
۴- داشتن حداقل یک طرح دارای گواهی مالکیت معنوی
۵- گواهی حضور و مشارکت در جشنوارهها و مناسبتهای مد و لباس از دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس در تهران و استانها (حداقل ۲ گواهی)
۶- دارا بودن سوابق تجربی طراحی
۷- قبولی در مصاحبه در صورت دارا نبودن هیچیک از مراتب بالا